29 Απριλίου 2013

1Η ΜΑΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ! (Βοιωτία)

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι,
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια μέρα αντίστασης και αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην εκμετάλλευσή της από τους καπιταλιστές. Για αυτό είναι ΑΠΕΡΓΙΑ και δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με καμία κυβέρνηση και εργοδότη. Εμπνευσμένη από τον αγώνα των εργατών στο Σικάγο για την κατάκτηση του 8ώρου το 1886, παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ. Για αυτό και σήμερα πιο πολύ από ποτέ, είναι καθαρό ότι η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ παίζει το παιχνίδι της εργοδοσίας, μεταφέροντας τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς σαν αργία στις 7/5.

Η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζει πρόθυμα τις επιταγές των ιμπεριαλιστικών επιτελείων της τρόϊκας και της εργοδοσίας. Περνάμε μία περίοδο που διαλύονται μπροστά στα μάτια μας όλα τα εργασιακά δικαιώματα που με αγώνες και αίμα επέβαλε η εργατική τάξη στη χώρα μας. Σταθερό 8ωρο πενθήμερο, συλλογικές συμβάσεις-διαπραγματεύσεις, ασφάλιση και δωρεάν υγεία-περίθαλψη. Καταργείται το ίδιο το δικαίωμα στη δουλειά, φτάνοντας την ανεργία σε πρωτοφανέρωτους αριθμούς! Μαζί με αυτά συνεχίζεται η άγρια καταλήστευση με τη φοροεισπρακτική λαίλαπα, η ελεύθερη πτώση των μισθών και των συντάξεων, η άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και η επιχείρηση διάσπασης των ελλήνων και ξένων εργατών από τη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία όλο και πιο συχνά χρησιμοποιείται από το σύστημα ενάντια στους εργατικούς αγώνες. Φορτώνουν όλο το βάρος της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Η φτώχεια και η πείνα αφορούν πλέον το σύνολο του λαού και της νεολαίας. Παράλληλα με αυτά, η τρομερή ανεργία μπορεί μεν να προκύπτει από την κρίση, αξιοποιείται όμως από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο για να εκβιάζει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.
Όλα αυτά που περιγράφουμε παραπάνω και ακόμα περισσότερα, τα βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Η σαρωτική επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη όχι μόνο δε θα σταματήσει αλλά θα ενταθεί, θα γίνει ακόμη πιο σφοδρή. Στην πολιτική αυτή βρίσκουν συμπαράσταση από την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει να αφοπλίζει την εργατική τάξη και το λαό από κάθε δυνατότητα διεκδίκησης και αγώνα, παραδίνοντας τους εργαζόμενους βορά στις ορέξεις της εργοδοσίας. Τη στιγμή που καταπατείται κάθε εργασιακό δικαίωμα πάνε σε διάλογο με τους Βιομηχάνους. Καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες, ότι δεν υπάρχει διάλογος με το δήμιο σου. Από κοντά το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που όλα αυτά τα χρόνια με τη διασπαστική τακτική του και τις απόψεις του, μετατρέποντας τα συνδικάτα σε κομματικά παραρτήματα, απομάκρυνε τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα. Την ίδια τακτική εγκαινιάζει πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα σωματεία ως εφαλτήριο για να πλασαριστεί στην κυβέρνηση και να διαχειριστεί-εξωραΐσει το ίδιο άθλιο σύστημα εκμετάλλευσης.
Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι,
Δε μας μένει άλλος δρόμος, παρά ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ και ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ξανά και ξανά. Θα χρειαστεί μαζικός και παρατεταμένος αγώνας για να ξανακερδίσουμε τα δικαιώματά μας. Τα όπλα μας για αυτό τον αγώνα είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους αγώνες που ξεσπούν, η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ στα σωματεία. Να βάλουμε τέλος στις αντιλήψεις που οδήγησαν το εργατικό κίνημα από ήττα σε ήττα.
Ο πλούτος που παράγουμε αρπάζεται βίαια από τους εκμεταλλευτές μας. ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. Να δώσουμε τη μάχη αποφασιστικά για να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, η πολιτική της κατεδάφισης των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, η πολιτική της εκμετάλλευσης. 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Πρωτοβουλία Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας 
ΒΟΙΩΤΙΑΣ