12 Απριλίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Όλο και περισσότερο αυτά που συμβαίνουν στην Χαλκιδική μας θυμίζουν άλλες εποχές. Αυτήν την φορά οι αστυνομικές δυνάμεις κατ εντολήν του Δένδια και της τρικομματικής κυβέρνησης αντιμετώπισαν την περιοχή ως αποικία της Eldorado και τους κατοίκους ως υποτελείς στους χρυσοθήρες. Με μια καταδρομικού τύπου εισβολή πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στις 3:00 η ώρα την νύχτα, σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού σπάζοντας τις πόρτες και προχώρησαν σε 2 συλλήψεις. Χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την εμπρηστική επίθεση στις σκουριές επιρρίπτουν στους 2 συλληφθέντες όλο τον ποινικό κώδικα, κατηγορούνται ακόμα και για τρομοκρατία, και μάλιστα με έωλα έως και αστεία ενοχοποιητικά στοιχεία. Είναι προφανής η πρόθεση της τρικομματικής κυβέρνησης που στο πρόσωπο των 2 συλληφθέντων, θέλει να τρομοκρατήσει τους κατοίκους, θέλει να σπάσει το ηθικό τους και την αγωνιστική τους διάθεση, θέλει να συντρίψει το κίνημα αντίστασης των Χαλκιδικιωτών, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλο τον ελληνικό λαό.

 Η άγρια καταστολή και τρομοκρατία που υφίστανται οι κάτοικοι της Χαλκιδικής είναι αυτό που ετοιμάζουν να κάνουν σε όλο τον ελληνικό λαό. Η τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου στέλνει μήνυμα για το πως θα αντιμετωπιστεί κάθε αγώνας, κάθε φωνή διεκδίκησης, κάθε λαϊκή αντίσταση ενάντια στην πολιτική του μνημονίου, ενάντια στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, που με την προστασία της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής λυμαίνονται τον τόπο. Το μήνυμα του φόβου και του τρόμου που προσπαθούν να στείλουν, αποτελεί συνέχεια της τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε σε Μεγάλη Παναγιά, Ουρανούπολη και σε πολλά χωριά της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Με πρόσφατη την εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων στην Ιερισσό όπου με δακρυγόνα, συλλήψεις, προσαγωγές μικρών παιδιών, εισβολές σε σπίτια, με δακρυγόνα ακόμα και σε σχολείο της Ιερισσού, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους. Αποτελεί συνέχεια των επιστρατεύσεων των απεργών του Μετρό και των ναυτεργατών, του χτυπήματος των αγροτών, των διαδηλώσεων και όλων των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας.

Μάταιο όμως. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας φοβίζουν, μας εξαγριώνουν ακόμα περισσότερο. Ο αγωνιζόμενος λαός δεν σκύβει το κεφάλι. Πιο αποφασιστικά όλο και περισσότεροι μπαίνουν στον δρόμο του αγώνα.

Η τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ακολουθεί πιστά τις εντολές των αφεντικών της. Των ΄΄φίλιων΄΄ δυνάμεων, των ιμπεριαλιστών του ΔΝΤ και της Ε.Ε., που ζητάνε γη και ύδωρ από τον ελληνικό λαό, που εφαρμόζουν μια ληστρική πολιτική αποικιοποίησης της χώρας και του λαού μας. Στο όνομα της ΄΄ανάπτυξης΄΄, ξεπουλάνε ότι έφτιαξε ο λαός μας τις τελευταίες δεκαετίες, στο όνομα της κερδοφορίας των ξένων και ντόπιων εργολάβων δεν διστάζουν να αλυσοδέσουν και να παραδώσουν τον λαό σκλάβο στις ορέξεις τους. Καταστρέφουν μια ολόκληρη περιοχή, για τα κέρδη της Eldorado, ανοίγουν την όρεξη και των άλλων αρπακτικών που περιμένουν να πάρουν σειρά για να ληστέψουν τον ορυκτό πλούτο αυτού του τόπου.

Δεν πρέπει να τους περάσει. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε σπίτι, σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να δείξουμε την έμπρακτη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας στους κατοίκους της Ιερισσού και όλης της Χαλκιδικής. Να οικοδομήσουμε ένα παλλαϊκό μέτωπο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στις πολιτικές της τρόϊκας, του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της τρικοκομματικής κυβέρνησης των προθύμων.

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Θεσσαλονίκη 12 Απριλίου 2013