02 Απριλίου 2013

Ανταπόκριση από τη συνεδρίαση του συντονιστικού της Θεσσαλονίκης
Εκδήλωση - συζήτηση της ΠΑΑΣ την Κυριακή για την Κύπρο

Την Κυριακή στις 31 Μαρτίου συνεδρίασε το συντονιστικό της ΠΑΑΣ στην Θεσσαλονίκη. Θετικός υπήρξε ο απολογισμός της δράσης μας από την παρέμβασή μας στην πορεία στις 09/03, όπου δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην μνημονιακή πολιτική της καταστροφής του τόπου και του λαού του για την κερδοφορία των ιμπεριαλιστών- ληστών. Επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη για την ολόθερμη υποστήριξη του λαϊκού αυτού αγώνα ειδικά τώρα που οι κάτοικοι της Χαλκιδικής νοιώθουν την πίεση από τις διώξεις, την τρομοκρατία και την καταστολή πολύ έντονη.
Η εκδήλωση για τους εργατικούς αγώνες και την καταστολή στις 03/03 έδωσε τροφή για σκέψη και για δράση όσον αφορά την κατάσταση και τα προβλήματα του κινήματος της εργατικής τάξης. Επιπλέον η επιτυχία του γλεντιού της ΠΑΑΣ στις 08/03 αποτελεί ένα ακόμα αισιόδοξο μήνυμα για την προσπάθειά μας.

Έγινε συζήτηση για την επιχειρούμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και τις επιπτώσεις που θα έχει στην τιμή του νερού, στην υγεία των κατοίκων στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ. Αναδείχθηκε η ανάγκη παρέμβασης και ανάδειξης του ζητήματος πως το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, πως με μαζικούς λαϊκούς αγώνες μπορεί να αποτραπεί η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στην Κύπρο. Στο νησί εκφράστηκαν οι υπάρχουσες οξυμένες αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστών. Η παρέμβαση της Ε.Ε. και ιδιαίτερα της Γερμανίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ε.Ε., η παρέμβαση των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, το τεστ αντοχής και δυνατοτήτων των ιμπεριαλιστών αναμεταξύ τους, η αναζήτηση συμβιβασμού, η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των εξαρτημένων αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο λαϊκός παράγοντας και η ανάγκη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης των λαών της περιοχής είναι στοιχεία που αναδείχθηκαν από την κουβέντα. Λόγω του βάρους των εξελίξεων αποφασίσαμε:

πραγματοποίηση εκδήλωσης συζήτησης της ΠΑΑΣ
"Η Κύπρος στην δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΥΠΡΟΥ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ"
Την Κυριακή στις 14 Απρίλη στις 6:00 μ.μ. στο Φυσικό του ΑΠΘ.