05 Απριλίου 2013

ΠΑΑΣ Φθιώτιδας: Όλοι στο Παμφθιωτικό συλλαλητήριο στην Λαμία, την Κυριακή 7 Απρίλη

Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης!

Φθιωτικέ Λαέ,
Τα γεγονότα στην Κύπρο, με την εν ψυχρώ εκτέλεση της οικονομίας της από τα αφεντικά της Ευρωζώνης και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι εντελώς αποκαλυπτικά: Για την εκβιαστική ωμότητα των αρπακτικών του ιμπεριαλισμού και το ρόλο των υποταχτικών τους. Για τις κυνικές υπαγορεύσεις και τα τελεσίγραφα. Για τις απροσχημάτιστες νεοαποικιακές μεθοδεύσεις που ισοδυναμούν με στραγγαλισμό και επιδιώκουν την κατάλυση, στην ουσία, της ανεξάρτητης ύπαρξης μιας μικρής χώρας,. Για τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς λεηλασίας και διαρπαγής του φυσικού της πλούτου, για τις απειλές σε βάρος του δοκιμαζόμενου Κυπριακού λαού.Για πέμπτο συνεχή χρόνο η ελληνική καπιταλιστική οικονομία βουλιάζει σε βαθιά ύφεση. Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και δημαγωγίες για «σταθεροποίησή» της και ότι τα «πιο δύσκολα πέρασαν» και «έρχεται ανάπτυξη» αποκαλύπτονται για πολλοστή φορά σαν μια μεγάλη απάτη. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά προχωρεί σε κλιμάκωση της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής. Τα οικονομικά επιτελεία ετοιμάζουν ενόψει της άφιξης των ξένων τοποτηρητών της τρόικας, τα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα που ο «μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης» του 3ου μνημονίου επιβάλει να λαμβάνονται αυτόματα(!) για κάθε «απόκλιση των δημοσιονομικών στόχων».
Όταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά δηλώνει προκλητικά πως ο κατώτερος μισθός των 500€ είναι «ψηλός»(!). Όταν καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις. Όταν η ανεργία αγκαλιάζει σχεδόν 1,5εκ. εργαζόμενους και πάνω από τους μισούς νέους και η κυβέρνηση προχωρεί στην μαζική απόλυση άλλων 150.000 εργαζομένων του δημοσίου. Όταν τα φορολογικά χαράτσια έχουν τσακίσει τα λαϊκά στρώματα και η κυβέρνηση επεκτείνει την φοροεπιδρομή. Όταν τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνεχώς αυξάνονται. Όταν η δημόσια ασφάλιση και υγεία είναι υπό κατάρρευση και η κυβέρνηση δρομολογεί νέες «ρυθμίσεις» και περικοπές στην χρηματοδότησή τους και στις παροχές τους, τότε είναι ολοφάνερο πως η επίθεση στην εργασία, στους μισθούς, στις συντάξεις, στις συλλογικές συμβάσεις, στην δημόσια υγεία και παιδεία θα γίνει πιο θηριώδης.
Πρέπει να της φράξουμε τον δρόμο! Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, η κάθοδος των αγροτών στους δρόμους όλης της Ελλάδας, η γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη, έδειξαν για μια ακόμα φορά πως η κυβερνητική πολιτική δεν θα πάψει να βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντίσταση της εργατικής τάξης και του λαού μας. Οι απανωτές επιστρατεύσεις απεργών, η προσπάθεια περιορισμού και απαγόρευσης των εργατικών απεργιών που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, οι επιθέσεις των ΜΑΤ στους αγρότες, η πολιτική του αστυνομικού κράτους και η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας δεν πρόκειται να ανακόψουν αυτή την αντίσταση.
Η εργατική τάξη, η αγροτιά, όλα τα λαϊκά στρώματα όσο περισσότερο συνθλίβονται από την πολιτική των μνημονίων τόσο περισσότερο πρέπει να ενώνονται σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα.
Αυτός ο κοινός αγώνας είναι ανάγκη να δυναμώσει:
- Με την ανάπτυξη, τον συντονισμό, την καλύτερη οργάνωση των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων και απεργιών.
- Με την εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη στους αγώνες.
- Με την μαζική στήριξη και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που γίνονται.
- Η πολιτική των μνημονίων μπορεί να αποκρουσθεί αν η εργατική και λαϊκή οργή να μετατραπεί σε ένα πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό.
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Πλατεία Πάρκου, Κυριακή 7 Απρίλη, 11:00 πμ
Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία