26 Απριλίου 2013

Ανταπόκριση από ΠΑΑΣ Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη στις 24 Απρίλη συνεδρίασε έκτακτα το συντονιστικό της ΠΑΑΣ Θεσσαλονίκης.
Την συζήτηση απασχόλησαν οι εξελίξεις στην Μανωλάδα που είναι εικόνες από ένα έργο προσεχώς. Το πρόσωπο της καπιταλιστικής φρίκης γίνεται ολοένα και πιο ορατό. Οι μετανάστες ως πιο αδύναμα στρώματα βιώνουν αυτήν την πραγματικότητα που ο καπιταλισμός ιμπεριαλισμός αρχίζει να διαμορφώνει για όλα τα κομμάτια της εργατικής τάξης και του πληθυσμού. Στην φετινή εργατική πρωτομαγιά είναι ανάγκη να ακουστεί περισσότερο το Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Η ΠΑΑΣ συγκεντρώνεται την Τετάρτη στις 1 Μάη στις 10:00 π.μ. στην ΚΑΜΑΡΑ. Επιπλέον συμφωνήθηκαν παρεμβάσεις έως την Τετάρτη.
Την Δευτέρα το πρωί στις 29 του Απρίλη έξω από το κτίριο της ΕΥΑΘ, η ΠΑΑΣ συμμετέχει στην συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Να μην επιτρέψουμε στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου να μας χαρατσώσουν και με άλλα χαράτσια- αυξήσεις σε βάρος της υγείας και της ποιότητας του νερού. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ. Η δουλειά είναι δικαίωμα.
Αποφασίστηκε κάλεσμα σε συλλογικότητες και σωματεία για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη και επιπλέον καμπάνια με αφίσα, προκήρυξη και εκδηλώσεις στις γειτονιές και στα πανεπιστήμια, με αφορμή τα 50χρονα από την δολοφονία του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, που θα καταλήξει σε μια συγκέντρωση το Σάββατο στις 25 του Μάη στις 12:00 π.μ. στο Άγαλμα του Λαμπράκη.
Απολογιστικά συζητήθηκε η δράση μας το προηγούμενο διάστημα με επίκεντρο την εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Κύπρο.