29 Απριλίου 2013

Αντιδράσεις στη Λάρισα για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Στις 27/4 γίναμε για ακόμα μια φόρα μάρτυρες για το πώς η ναζιστική-φασιστική ιδεολογία μπορεί να διαστρέψει και να μολύνει τα πάντα. Η πράξη της αιμοδοσίας, μια πρόσφορα του ανθρώπου για τους συνανθρώπους του, προσπάθησε να μετατραπεί από την οργάνωση της Χρήσης Αυγής σε διάγγελμα ρατσιστικού μίσους και να χρησιμοποιηθεί ως μέσω της αντιδραστικής- συστημικής της δράσης.

Αυτοί που επιτίθενται σε μετανάστες και σε αγωνιστές, αυτοί που μιλάνε για στρατόπεδα εργασίας και για δουλειά μόνο στους Έλληνες άλλα με μισθούς πείνας, αυτοί που κάνουν τεμενάδες στους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους ψηφίζοντας στο κοινοβούλιο κατά εντολή τους, έρχονται να το παίξουν φιλάνθρωποι είτε με τα διάφορα κοινωνικά παντοπωλεία είτε με καμπανιές αιμοδοσίας μόνο για Έλληνες.
Δεν μας ξεγελάνε, θέλουν ένα λαό υποταγμένο, ένα λαό που θα μάθει να υψώνει το χέρι της ζητιάνας και όχι ένα λαό αφέντη στον τόπο του, που θα αγωνίζεται για τα δίκια του.
Οι γιατροί του γενικού νοσοκομείου Λάρισας υπερασπιστήκαν την ιδιότητά τους μη αφήνοντας να εξευτελιστεί η διαδικασία της αιμοδοσίας. Ξεκαθάρισαν ότι αίμα μπορεί να δώσει οποίος θέλει άλλα δεν μπορεί να επιβάλει τον τρόπο αξιοποίησης του.
Έξω από το νοσοκομείο υπήρχε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της Χ.Α αντιφασιστική παρέμβαση, με κύριο σύνθημα ποτέ ξανά φασισμός. Μετά την αποχώρηση της Χ.Α ακολούθησε πορεία από δεκάδες αγωνιστές προς το κέντρο της πόλης, με αντιφασιστικά συνθήματα.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ