19 Απριλίου 2013

Συγκρότηση ΠΑΑΣ στη Δάφνη - Υμηττό, Νότια προάστια

Στις 14 του Απρίλη πραγματοποιήθηκε η ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση στο Δημαρχείο Υμηττού για τη δημιουργία ΠΑΑΣ Δάφνης – Υμηττού και νοτίων προαστίων. Πολλοί συναγωνιστές πήραν μέρος με ενθουσιασμό στην προετοιμασία της εκδήλωσης που προβλήθηκε με αφισοκόλληση και προκήρυξη.
Την εκδήλωση παρακολούθησε σημαντικός αριθμός συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων της περιοχής, που στις τοποθετήσεις τους έδειξαν, πως υπάρχουν προϋποθέσεις για ουσιαστική δουλειά και δράση. Στις κύριες τοποθετήσεις που έγιναν, αναλύθηκαν διεξοδικά πολιτικά ζητήματα όπως:
- Τα κύρια χαρακτηριστικά της επίθεσης του ιμπεριαλιστικού – καπιταλιστικού συστήματος παγκόσμια, αλλά και οι ιδιαιτερότητες και οι διαστάσεις που έχει πάρει στη χώρα μας η επίθεση στη βάση της διπλής εξάρτησης της από ΕΕ και ΗΠΑ.

- Τα τραγικά αποτελέσματα της επίθεσης εις βάρος της χώρας μας, των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
- Η αντίδραση και η αντίσταση του Λαού, η στάση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και οι πραγματικές ανάγκες του λαϊκού μας κινήματος.
Πάνω απ’ όλα όμως, το βάρος της συζήτησης έπεσε στην ανάγκη ενίσχυσης των εστιών αντίστασης με κινηματικό χαρακτήρα, που να υπηρετούν αποφασιστικά τον αγώνα του Λαού μας.
Η ΠΑΑΣ βάζει σαν κύριο στόχο και προτεραιότητα, να επιδιώξει με δικές της πρωτοβουλίες, την ενίσχυση της από κοινού δράσης με άλλους αγωνιστές αλλά και άλλες συλλογικότητες.
Η λειτουργία της ΠΑΑΣ πρέπει σταθερά και ευθύς εξ αρχής να έχει καθαρά συλλογικό, δημοκρατικό και ανοικτό χαρακτήρα, για να διευκολύνεται η συμμετοχή και η λειτουργία κάθε αγωνιστή, σε όλες τις αποφάσεις που θα παίρνονται. Έτσι Μεθοδικά και με συλλογική συμμετοχή θα κτίσουμε και θα κατοχυρώσουμε στον κόσμο το Λαϊκό προφίλ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.
Τέλος έγινε ο προγραμματισμός για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.