01 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Π.Α.Α.Σ.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μάρτη, η 6η ανοικτή συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού, της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Τη συνεδρίαση, απασχόλησε κυρίως η διοργάνωση της εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας, με αιχμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, την Τετάρτη 3 Απρίλη, 7 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ. Τονίστηκε η σοβαρότητα των εξελίξεων, κι η επικινδυνότητα που εγκυμονούν για τους λαούς, η κυρίαρχη «γεωστρατηγική» πλευρά, στο πλαίσιο της παρόξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, οι οικονομικές συνέπειες, αλλά και ιδιαίτερες πλευρές (η «μεταστροφή» του «Όχι» της κυπριακής βουλής, για παράδειγμα).
Εκφράστηκε σε γενικές γραμμές, σύμπτωση απόψεων κι εκτιμήσεων, καθώς και η πρόθεση να πραγματοποιηθεί μια ζωντανή και πλούσια συζήτηση, στην εκδήλωση, όπου πέραν των εισηγήσεων, του πάνελ της Πρωτοβουλίας, θα δώσει τη δυνατότητα στο άνοιγμα της συζήτησης, σε τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, σε ανάδειξη ιδιαίτερων πλευρών κι ερωτημάτων. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης και «τεχνικά» ζητήματα οργάνωσης της εκδήλωσης, καθώς και η ένταση της προπαγάνδισής της, με την αφίσα και την προκήρυξη με το κάλεσμα.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού εκφράστηκε η συμφωνία να προχωρήσουν άμεσα οι εκδηλώσεις συγκρότησης της Π.Α.Α.Σ., στις γειτονιές της Αθήνας, όπως έχουν αποφασίσει οι συναγωνιστές, σ΄ αυτές.